Restauracja Colonel w Brukseli określa się mianem „specjalisty od wołowiny”. Poza wysokiej jakości jedzeniem i obsługą oferuje gościom atrakcyjne wnętrze wykonane z czerwonej cegły ułożonej ze specjalnym wiązaniem.
Restauracja Colonel w Brukseli określa się mianem „specjalisty od wołowiny”. Poza wysokiej jakości jedzeniem i obsługą oferuje gościom atrakcyjne wnętrze wykonane z czerwonej cegły ułożonej ze specjalnym wiązaniem.
Restauracja Colonel to miejsce specjalizujące się w dobrej jakości mięsie, zwłaszcza wołowinie, które oddaje hołd regionom Francji słynącym z wyjątkowych ras bydła, takich jak Charolaise, Aubrac, Salers, Normande, itp. Menu oferuje szeroką gamę różnych mięsiw, przygotowywanych w otwartej kuchni.
Jednak to nie jedyne, co wyróżnia restaurację Colonel. Ugruntowane wartości, takie jak nastawienie na pracę i dbałość o rzemiosło, mieszają się z nowoczesnym wystrojem. Nawiązuje on do surowego produktu podstawowego: czerwonej wołowiny. Wybór terakoty na podłodze oraz przyciągającej uwagę czerwonej cegły nasuwa się sam. Materiały wzbogacają wrażenia zmysłowe klientów i tworzą przyjazną atmosferę. Ceglana ściana przywodzi na myśl kulturę grillowania, również na świeżym powietrzu. Wykorzystanie metali i wiązania brazylijskiego także do tego nawiązują. Efekt wiązania tworzy też wyjątkową grę świateł i cieni.
„Claustra”, znana również jako wiązanie brazylijskie, to rodzaj wiązania murarskiego, w którym jedynie końce cegieł elewacyjnych opierają się na cegłach leżących poniżej. Tworzy to otwory, które nadają fasadzie lub ścianie ażurowego charakteru. Wynikiem jest połączenie przeciwstawnych trendów: prywatności i otwartości, pełni i pustki, światła i cienia, zamknięcia i przestrzeni. Wyjątkowe rozwiązanie dla wyjątkowej restauracji.
Te artykuły mogą Cię zainteresować