Egala Koraalrood VB WF | New Construction Restaurant Colonel | Brussels, Belgium | Architect: Dirk de Leeuw Architecten, Brussels, in collaboration with Diego Carrion and Cécile Grosjean | Client: BVO Food sprl | Completion Date: 2015-01-01

Restauracja zaprojektowana ze smakiem

Restauracja Colonel w Brukseli określa się mianem „specjalisty od wołowiny”. Poza wysokiej jakości jedzeniem i obsługą oferuje gościom atrakcyjne wnętrze wykonane z czerwonej cegły ułożonej ze specjalnym wiązaniem.

Restauracja Colonel to miejsce specjalizujące się w dobrej jakości mięsie, zwłaszcza wołowinie, które oddaje hołd regionom Francji słynącym z wyjątkowych ras bydła, takich jak Charolaise, Aubrac, Salers, Normande, itp. Menu oferuje szeroką gamę różnych mięsiw, przygotowywanych w otwartej kuchni.

Wyjątkowy akcent

Jednak to nie jedyne, co wyróżnia restaurację Colonel. Ugruntowane wartości, takie jak nastawienie na pracę i dbałość o rzemiosło, mieszają się z nowoczesnym wystrojem. Nawiązuje on do surowego produktu podstawowego: czerwonej wołowiny. Wybór terakoty na podłodze oraz przyciągającej uwagę czerwonej cegły nasuwa się sam. Materiały wzbogacają wrażenia zmysłowe klientów i tworzą przyjazną atmosferę. Ceglana ściana przywodzi na myśl kulturę grillowania, również na świeżym powietrzu. Wykorzystanie metali i wiązania brazylijskiego także do tego nawiązują. Efekt wiązania tworzy też wyjątkową grę świateł i cieni.

Genialna koronka

„Claustra”, znana również jako wiązanie brazylijskie, to rodzaj wiązania murarskiego, w którym jedynie końce cegieł elewacyjnych opierają się na cegłach leżących poniżej. Tworzy to otwory, które nadają fasadzie lub ścianie ażurowego charakteru. Wynikiem jest połączenie przeciwstawnych trendów: prywatności i otwartości, pełni i pustki, światła i cienia, zamknięcia i przestrzeni. Wyjątkowe rozwiązanie dla wyjątkowej restauracji.

  • Architekt: Dirk De Leeuw, we współpracy z Diego Carrionem i Cécile’em Grosjeanem
  • Inwestor: BVO Food sprl
  • Obiekt: Restauracja Colonel
  • Lokalizacja: Bruksela
  • Rok ukończenia: 2015
  • Produkt: Terca Egala Koraalrood (dostępna na zamówienie)

Dowiedz się więcej

Te artykuły mogą Cię zainteresować

Kompleks hotelowo-konferencyjny Paasitorni w Helsinkach
Egala Koraalrood VB WF | New Construction Restaurant Colonel | Brussels, Belgium | Architect: Dirk de Leeuw Architecten, Brussels, in collaboration with Diego Carrion and Cécile Grosjean | Client: BVO Food sprl | Completion Date: 2015-01-01

Skontaktuj się z nami

Konsultacje techniczne

   Doradcy techniczni i handlowi

   Masz inne pytania? Skorzystaj z formularza

0Wynik